Tornar a Guia bàsica de les xarxes socials

Guia bàsica de les
xarxes socials

Instagram, la xarxa més visual

Instagram és una aplicació mòbil per compartir fotos i vídeos, que es va popularitzar pels filtres que permet aplicar. Amb més de 600 milions d'usuaris, és una de les xarxes socials que més creix actualment. Des de 2012 és propietat de Facebook.

A Instagram existeixen perfils personals i d'empresa. Pots seguir qui vulguis i qualsevol usuari et pot seguir, sense necessitat de sol·licitar-ho. Totes les fotos i vídeos compartits són públics per defecte, excepte si decideixes que el teu compte sigui privat, que és poc habitual.

Quan crees un perfil, et demana que hi afegeixis una foto i una breu descripció. La foto pot ser més o menys formal segons l'ús que vulguis donar a aquesta xarxa social, però tingues present que, com que es tracta de contingut públic, qualsevol podrà veure'l i trobar-lo a través de Google. En publicar una foto o un vídeo, podràs aplicar-hi un filtre i afegir-hi una descripció i etiquetes (hashtags).

Instagram és una xarxa social molt útil si t'agrada compartir contingut gràfic, però abans de crear-te un perfil pensa quines fotos i vídeos publicaràs. Si vols donar-li un ús professional, les teves publicacions haurien d'anar més enllà de les fotos dels teus plats favorits. Pots publicar imatges inspiradores, vídeos dels esdeveniments als quals assisteixes, mostrar el dia a dia de la teva feina, etc. A Digitalitza’t amb Instagram trobaràs molts consells per treballar la teva marca personal de forma creativa.

Instagram es útil per:

  • Compartir contingut gràfic: fotos i vídeos
  • Fer la teva marca personal més visual i propera
  • Diferenciar-te de la competència