Tornar a Guia bàsica de les xarxes socials

Guia bàsica de les
xarxes socials

Facebook, el teu diari personal

"Facebook t'ajuda a comunicar-te i a compartir amb les persones que formen part de la teva vida."

Així es presenta aquesta xarxa social, que va néixer en l'entorn universitari i que avui fa servir una quarta part del món (té més de 1.800 milions d'usuaris actius a tot el món; a Espanya la fan servir 21 milions de persones).

A Facebook, les persones tenen perfils i les empreses i personatges públics, pàgines. La principal diferència és que els perfils tenen amics, mentre que les pàgines tenen fans o seguidors. Per veure el que publiquen altres usuaris has de ser el seu amic, però les publicacions de les pàgines són públiques i accessibles per a tothom.

Tant els perfils com les pàgines tenen un mur, que és on es publiquen les actualitzacions. Les publicacions poden contenir text, enllaços, fotos, vídeos..., i es poden compartir públicament (de manera que tothom les pugui veure) o només amb alguns amics. Tu gestiones la teva privacitat. No obstant això, tingues en compte que qualsevol persona podrà veure la teva foto de perfil i la teva foto de capçalera, encara que no sigueu amics.

Facebook pot usar-se amb fins professionals, però la majoria de persones la fa servir per relacionar-se amb el seu entorn més proper de familiars i amics/gues. Descobreix més sobre aquesta xarxa social a Digitalitza’t amb Facebook

Facebook es útil per:

  • Comunicar-te amb els teus familiars i amics
  • Tenir un diari personal online
  • Seguir les marques que t'agraden