Digitalitza't amb

Facebook és el teu diari personal online, el lloc on compartir el teu dia a dia amb les persones que t'importen. Aquesta xarxa social va néixer al 2004 en l'àmbit universitari, per connectar els estudiants de Harvard. Dos anys després, el seu creador, Mark Zuckerberg, va obrir la plataforma a tothom.

Avui una quarta part del món fa servir aquesta xarxa social que a Espanya compta amb uns 21 milions d'usuaris.

A Facebook pots recuperar el contacte amb els/les teus/ves amics/gues d'escola, crear un grup per compartir fotos amb la teva família i seguir l'actualitat de les teves marques favorites. És la xarxa social idònia per mostrar el teu costat més personal i humanitzar la teva marca personal.

I TU, JA SAPS APROFITAR AL MÀXIM
TOT EL POTENCIAL DE FACEBOOK?

PREPARATS, LLESTOS, JA!

Foto de portada

Foto de perfil

Llança't a usar Facebook en 3 senzills passos:

 • 1.

  Ves a Facebook.com i crea un compte. Et demanaran el teu nom i cognoms, un correu electrònic o número de mòbil, i la teva data de naixement.

 • 2.

  Afegeix una foto de perfil i una foto de portada. Pensa que tothom podrà veure-les, encara que no sigui amic/ga teu/va.

 • 3.

  Completa la informació de perfil. Dades de contacte, formació acadèmica, aficions... Tu decideixes el que vols compartir.

JA POTS
COMENÇAR
a publicar!

Facebook et convida a actualitzar el teu estat responent a la pregunta: Qué estàs pensant?

Pots publicar text, fotos i vídeos. I també fer una retransmissió de vídeo en directe, d'una durada màxima de 4 hores, a través de Facebook Live!!

A cada actualització pots explicar com et sents o què estàs fent, indicar on ets, etiquetar els teus amics i afegir-hi un adhesiu.

Cada vegada que publiques alguna cosa, pots decidir amb qui ho comparteixes: amb qualsevol persona, amb tots els/les teus/ves amics/gues, només amb alguns/nes amics/gues...

Perfils VS Pàgines

A Facebook, les persones tenen perfils i les empreses i personatges públics, pàgines. Saps quines diferències hi ha entre aquests dos tipus de comptes?

Perfils Pàgines
Són per a les persones. Són per a marques, empreses, organitzacions i personatges públics.
Tenen amics. Tenen fans.
Només tenen un administrador: la persona que crea el perfil. Poden tenir diversos administradors, editors i moderadors. Descobreix les característiques de cada rol..
Poden convertir-se en pàgina. Aquí t'expliquen com fer-ho.. Ofereixen estadístiques d'ús sobre les visites, interaccions, seguidors...

Treu partir al teu facebook!

 • 1. Configura la teva privacitat

  Tu decideixes qui pot veure les teves publicacions i qui pot enviar-te sol·licituds d'amistat. Gestiona la teva privacitat des de l'opció de "Configuració" del teu perfil.

 • 2. Fes llistes d'amics

  Pots organitzar els teus contactes en llistes i així et serà més fàcil filtrar el que publiques i compartir les teves actualitzacions només amb qui tu vols. Descobreix com crear i editar llistes.

 • 3. Seguix els perfils que t'interessin

  Algunes persones permeten que et subscriguis a les seves actualitzacions públiques sense necessitat de sol·licitar amistat. Quan visitis el seu perfil, veuràs aquest símbol Seguir a la dreta de la seva foto de portada.

 • 4. Fes-te fan de les teves marques favorites

  Haz "me gusta" en las páginas de tus marcas preferidas y así recibirás todas sus actualizaciones en la sección de noticias. ¡Puedes hacerte fan de 5.000 páginas!

 • 5. Guarda el que t'interessi

  Una recepta, una notícia, un vídeo... Guarda les publicacions més interessants i recupera-les quan vulguis. Fes clic a la fletxa a la cantonada de la publicació i selecciona "Guardar". Només tu pots veure els elements que has guardat, des de la columna esquerra del teu perfil o des d'aquest enllaç.

 • 6. Bloqueja als contactes no desitjats

  Així no veuran el que publiques ni podran etiquetar-te. L'usuari bloquejat no rebrà cap notificació del bloqueig. Aquí t'expliquen com fer-ho.

 • 7. Crea un grup o seguiex-ne un

  Pots crear grups públics o privats. També pots unir-te a un màxim de 6.000 grups.

 • 8. Activa les notificacions

  Tu decideixes si vols rebre avisos de totes les novetats o només de les que més t'interessin. Gestiona les notificacions des de l'opció de "Configuració" del teu perfil.

 • 9. Interactua

  Pots escriure en els murs dels altres, sempre que no hagin decidit bloquejar aquesta opció. També pots interactuar amb les publicacions dels teus amics: fer "m'agrada", compartir-les i deixar un comentari.

 • 10. Verifica el teu perfil

  Una insígnia blava en una pàgina o un perfil indica que Facebook ha confirmat que es tracta de la pàgina o del perfil autèntics d'un personatge públic o d'una marca.

Per saber-ne més...

"Recorda que la ""Guia bàsica de les xarxes socials" "" tens més consells per fer un bon ús de Facebook."

Visita el Servei d'ajuda de Facebook per saber-ne més sobre aquesta xarxa social.