Comprar segur a internet

No hi ha res més còmode que comprar per internet!
Si ets dels/de les que gaudeix comprant en línia, et donem
dotze consells perquè ho facis amb total seguretat.

(Des)activa la targeta per als pagaments per internet

Si vols tenir la màxima seguretat quan compres per internet amb la teva targeta, amb Banc Sabadell pots gestionar-ho fàcilment: activa la compra en línia quan vulguis efectuar un pagament i després desactiva-la. D'aquesta manera, tu decideixes quan es poden fer compres a la xarxa amb la teva targeta.

Aquest servei també et permet rebre notificacions dels pagaments i denunciar compres fraudulentes

Aprèn més sobre els pagaments en línia a l'Oficina de Seguretat de l'Internauta.

Pots activar-ho a través de:

Si visites per primera vegada la web d'un comerç
electrònic, cerca si té un segell de confiança com
Confianza Online o Trusted Shops.

Compra en webs amb segells de confiança

Aquests segells garanteixen que les empreses adherides se sotmeten periòdicament a una avaluació completa de qualitat, seguretat i servei. A més, si tens problemes amb una compra, podràs reclamar gratuïtament a través de l'entitat que ha emès el segell.

Al web de l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) trobaràs els diferents segells de confiança que poden identificar un comerç electrònic segur.

Busca el cadenat

Assegura't que l'adreça web del comerç electrònic comença per https:// i que a la barra d'adreces del navegador apareix un cadenat (verd o blanc). Això vol dir que el lloc web és segur i que la connexió està xifrada. Si el cadenat és groc o vermell, és millor no comprar en aquest web.

T'ajudem amb alguna cosa?

  • Contacte
  • Preguntes freqüents
  • Troba la teva botiga

Informació de comprador

  • Tarifes i política d'enviament
  • Política de devolució
  • Gestiona la teva factura

Informa't sobre el comerç electrònic en què compraràs

Comprova que en el lloc web apareixen les dades de contacte del venedor i que s'expliquen clarament les condicions d'ús: despeses d'enviament, política de devolució, servei d'atenció al client... Si et sorgeixen dubtes, intenta contactar amb ells.

També pots demanar referències en xarxes socials o fòrums, i comprovar la seva reputació amb eines com Scamadviser.

Fuig de les gangues sospitoses

Compra a botigues de confiança i amb bona reputació, que coneguis o que algú t'hagi recomanat. Fuig de comerços electrònics desconeguts o que ofereixen descomptes dubtosos difícils de creure.

Desconfia de les ofertes que t'arriben per correu electrònic

No cliquis a enllaços publicitaris que rebis per correu electrònic de remitents desconeguts, perquè podrien contenir un virus.

Si t'interessa l'oferta que anuncien, millor visita directament el comerç electrònic que suposadament fa la promoció i busca-hi el producte.

Evita wifis públics

Connecta't a internet des de la teva xarxa wifi o des de xarxes privades de confiança. Evita fer compres des de wifis públics (de cafeteries, biblioteques...), perquè són menys segurs i podrien robar-te les dades bancàries.

Si vols saber més sobre la seguretat de les pàgines web, no et perdis aquests consells de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Fes servir el teu ordinador personal

Navega des de dispositius privats o segurs, com el teu ordinador, el teu mòbil, la teva tablet…

És millor no comprar des d'ordinadors públics com els de les biblioteques o dels cibercafès, ja que no saps qui més els farà servir.

Instal·la un antivirus

Tenir un bon antivirus actualitzat et pot estalviar molts disgustos. T’alertarà si detecta algun comportament fraudulent en el comerç electrònic que estàs visitant o si el lloc web suposa algun risc de seguretat.

Utilitza contrasenyes segures

No facis servir contrasenyes fàcils d'endevinar quan et registres en un comerç electrònic, com la data del teu aniversari, el nom de la teva mascota... Millor que siguin alfanumèriques i combinin lletres i números. A l'Oficina de Seguretat de l'Internauta i l'Agència Espanyola de Protecció de Dades et donen alguns consells per crear contrasenyes segures fàcils de recordar i difícils d'endevinar. I quan acabis de comprar, no t'oblidis de tancar la sessió.

Us envio les dades sol·licitades:

Crea la teva contrasenya

3mP4n89D

Repeteix contrasenya

No comparteixis dades bancàries per correu electrònic

Evita fer transaccions per correu electrònic: cap venedor hauria de sol·licitar-te el número de compte o les dades de la targeta de crèdit per correu electrònic.

Aplicant aquests trucs podràs comprar de manera segura per internet!

A més, recorda que pots comprar en línia amb grans descomptes per ser empleat/ada de Banc Sabadell a